fredag 16 oktober 2009

Family Photo


Klickable image further down...

Det här är en av de foton, en av de skatter, som jag hittat i min mammas väl övervakade skokartong. Skokartongen som är klädd med blommigt papper och innehåller de gamla fotona som är tagna innan jag föddes och under min tidiga barndom. När jag ser foton som dessa på andra layouter så tänker jag alltid på den historia de bär med sig, tyvärr är det i mitt fall också en historia jag tycker är svår att förmedla och få en känsla för. Allt som är på fotona är ju händelser och tillfällen jag inte ens kommer ihåg. I det här fallet känns det extra knepigt, för även om det är ett familjefoto så är det inte min familj så som jag känner den, fotot är ju taget innan min bror föddes och på något sätt är familjen inte riktigt hel. Jag vet därför inte riktigt vad jag ska skriva på den. Jag har inte ens fyllt i årtalet som ska stå i den lilla söta ramen. Men kanske är det just det jag ska skriva, att det är ett kontigt kort som ger mig kluvna känslor.

Materialet jag använt från Magdas är blommor, papper från Dreem street och Pink Paislee, rub ons från MME och underbara clearstamps från BG som jag stämplat med och klippt ut. Det är de svarta bladrankrorna jag fyllt ut blomman från Prima med.
Den breda spetsen finns inte på Magdas. Den har Cecilia som också scrappar knypplat för hand!!! Jag hyser en helt otrolig beundran för människor som klarar av något sådant och den här spetsen som känns något av magiskt vacker har jag vårdat ömt länge…

Det mesta av materialet hittar du hos Magdas, däribland clearstampsen jag använt och klippt ur för att fylla ut Prima blomman.

This photo is one of our family treasures that my mother keeps in an old shoe box she dressed with flower patterned paper. I love these kind of photos on layouts, I keep thinking of the story they tell, but… I find it hard to tell the story cause it´s not my story. I don’t remember what happened on the photo, why it was taken, and most of al, it´s not even my family. In my family there is a little brother to, how ever so annoying he always has been…

I used BG:s clear stamps for the leaves that are cut out in black in the Prima flowers. They are so cute! And that big beautiful lace? Well… a scrapping friend of mine made that!!! It´s actually hand made, isn´t that amazing?
Klick for bigger versions!

3 kommentarer:

Timcso sa...

Oh wow this is fantastic!Beautiful the colours, the details and the flowers!!!
Gyönyörű oldal!!!:)

MissMian sa...

Wow....bara sååå underbar!

Cath. sa...

Å så vacker LO! Ja, ibland är det knepigt med journaling men det känns som att du löste den biten i ditt blogginlägg...