onsdag 14 oktober 2009

Cykla med mig!


Klilckable image down below

När jag började scrappa läste jag en hel del om hur man ska kombinera ihop sina papper, hur de ska matcha med fotot för att leda blicken in mot bilden och att man gärna ska ha en fotomatta. Nybörjare som jag var tog jag till mig alla tipsen och länge scrappade jag ton i ton utan att våga blanda in andra färger. Att scrappa papper ur samma serie är helt perfekt när man som nybörjare trevar sig fram i mönsterpapprens värld men ju längre jag scrappar desto mer inser jag att hur bekvämt det än är att använda papper av samma tillverkare så blir layouterna en aning mer levande om jag lägger ner lite tid på att mixa dem lite. Är man lat, som jag ibland är, kan man alltid blanda in en enfärgad CS i kontrasterande färg eller dekorationer för att ge layouten ett extra lyft. Tricket är att alltid låta färgerna gå igen på fler än ett ställe på layouten.

Här har jag blandat Dream Street och Pink Paislee som får utgöra kontrasten. Blommor är Magdas egna och från Prima. Allt material hittar du hos Magdas!

When I started scrapbooking I read a lot about how to match the pp and cs in order to lead the eyes to the photo, to use a photo matte and so on. Newbie as I was, I took al the advices and for a very long time I only matched the same colors and used or used the same paper line without daring to mix in other colors and lines.

Scraping paper from the same line is perfect for beginners when you just start out in the amazing word of patterned papers, and its also perfect for us lazy scrappers who prefer the actual scraping and embellishing rather then choosing the paper….
But still… the longer I keep scraping, the more I dare to do with the colors and I keep making the same observation over and over again, mixing papers from different lines and manufacturers tends to give your layouts a little more life. It´s actually not that difficult, the trick is to always let the colors appear in more than one place on the layout.


3 kommentarer:

Helena sa...

Jättefin och härliga färger :)

La Vikinga sa...

Ja och jag vill naturligtvis lära mig att scrappa den stil som du använder - mycket små detaljer så man aldrig tröttnar på att titta på LO:n - och knappt några räta vinklar.
Kanske vi ska göra en deal: en timmes spanska mot en timmes Monica-stil!!!
;-)

La Vikinga hälsar

Szilvii sa...

Nagyon klassz lett, mint mindig! Az elrendezés különösen tetszik:) Üdv: Szilvi