tisdag 8 september 2009

Lilla skruttSå länge jag kan komma ihåg har min morbror, eller egentligen min mosters man, alltid kallat mig för vacak vilket närmast kan översättas med lilla skrutt. Märkligt nog dröjde det ganska länge innan jag förstod vad ordet egentligen betydde och det var först nu när jag skulle scrappa kortet som jag kom mig för att fråga min mamma var det kommer ifrån. Det är nämligen så att det bara är min morbror som kallat mig detta smeknamn, något som jag alltid känt ganska smickrande. Som du förstår är det just min morbror och jag som är på bilden.

När jag frågade min mamma varför han kallat mig så i alla år sa hon att det var vad han sagt om mig första gången han sett mig – det där är ju ett litet skrutt ”ez egy kis vacak”. Och det hade jag ju också varit, med mina dryga två kilo i födelsevikt. Numera är ju min vikt knappast skruttigt men ett skrutt är jag än idag för honom.

Den månaden har Ilona överträffat sig själv när det gäller att sätta ihop månadens stora kit, helt gudomliga papper från MME, för er som älskar knappar finns det i mängder också tillsammans med annat smått o gott. Jag måste erkänna att jag aldrig sett de här vackra tygklädda bokstäverna tidigare, de är helt underbara och ingår i kitet. Som vanligt har jag lagt till lite blommor, journalingspot och sidenbandet. Men den som spar (vilket jag gjorde med resten av dekorationerna) hon har.

As long as I can remember, my uncle has always called me Vacak, which is Hungarian for something tiny, nearly broken, but in a loving sense. My mother told me that that was the first thing he said about me when I was born and only weighed a bit over two kilos. And that is what I still am for him... something that makes me feel a bit special partly cause this is a nickname only he uses and partly cause I don´t really have any other nicknames. As you probably have guessed, it is me and my uncle on the photo.

This layout is made from Skaparlustens big monthly kit and I can tell you that Ilona has outdone herself this time. This kit is filled with gorgeous papers from MME and beautifully matching decorations. As usual I have added a few things such as flowers, ribbon and journaling spot. And by the way... I have to admit, I have never seen these beautiful letters, they are dressed with fabric, soo cool!
Bilderna är klickbara som alltid.
Click on the images for bigger versions

12 kommentarer:

Lilo sa...

Halloj där Lilla Skrutt! =) Tur det inte var Lille Skutt för då hade jag haft andra förväntningar på dig. Layouten är så himla fin!!! Alla detaljer!

Timcso sa...

Gyönyörű oldal!!!!:)

(Favvis)Maria sa...

Såg din LO på skaparlustens blogg. Superfin! Härliga papper.. Det är nästan så jag kanske måste ha ett månadskit!

Malin/malwa sa...

Som vanligt en jättefin LO. :) Och kul att äntligen få en historia bakom sitt smeknamn - antar jag.
Får jag fråga hur du har satt fast sidenbandet?

Malin/malwa sa...

Tack för de vänliga orden och för svaret på frågan! :)

MissMian sa...

Snyggt och vilken fin historia att spara!

Theresa/Tette sa...

Oh, Lo:en är verkligen så himla "Moma" - otvetydigt att det är du som har gjort den. Och du har en fantastisk stil - LO:n är superfin.
Jag gillar speciellt sidenbandet och hur du har veckat och knutit det.

Wildärtan sa...

Angående din kommentar hos mig om mina renoveringsdrömmar så faller nog idén med vaxduken på själva lådorna eftersom skrivbordet helt enkelt är makens. Han är inte så för sånt som inte håller för typ 20 års modeförändringar eller så. Men jag kanske köper ett eget skrivbord att tapetsera nån gång när jag blir stor...:-P

Cath. sa...

Men så fin bloggen har blivit! Duktiga du!
Och så gillar jag verkligen din LO! Kram på dig!!!

CillaT sa...

Vad mysigt det har blivit här då=)

Layouten är helt fantastisk! Underbar liten historia=)

Stor kram!

Mathilde sa...

MEN GUD vad snyggt! Nu fick jag massa inspiration till vad jag ska göra med mina papper. Visst är kiten helt underbara!
Kram

Ulrika aka LillBlomman sa...

Fantastiskt vacker! Som den bästa av dagar på hösten! Kramar!