söndag 23 augusti 2009

Skönhet inifrånUnder semestern passade vi på att ta ett besök i Wadköping i Örebro. Inte för att vi behöver passa på, för vi bor ju ganska nära när vi är i stugan men av någon anledning har det bara inte blivit av förrän nu, ganska nyligen. I Wadköping hade vi inte bara en underbar utflyktsdag med fika och en massa lek för Isabel, vi hittade dessutom ett helt underbart antikvariat! Trots att jag bara skulle ta en snabb titt och leta efter någon gammal bok att riva blad ur så fastnade vi alla tre där en god stund. Jag fyndade en hel del med scrap som syfte. Kalenderbladet i bakgrunden är från 1901 års kalender (redan då hade jag namnsdag den 5 maj!). Rubriken är från Idun, en damtidning från 1952. Med i påsen hem följde också bland annat en notbok för 15 kronor och en gammal upplaga av Pelle Svanslös som vi hade högläsning ur under resten av semestern. Den boken var dock inte lika billig, märkligt nog, utan kostade 40 kronor.

Fotona på den här layouten är från tidig vår då jag just köpt penséer och Isabel ivrigt hjälpte till att vattna. Materialet är till stor del från juni månads underbara kit från Skaparlusten som var fylld med helt fantastiska papper i mängder! Dekorationerna har jag däremot kompletterat med blommorna och spetsen. De urklippta blomrankorna är från ett Primapapper.

During one of our outings this summer we found an old bookstore. Needless to say I immediately went in to get books and stuff that might be used on layouts. I walked out very happy with a bag full of goodies. The calendar in the background is from 1901! The title is cut out from a magazine from 1952!

As for the rest of the layout, the papers and decorations are mostly from Skaparlustens big monthly kit for June. But the flowers and lace are my own stash. And the title? It says; How is beauty created from within? In Swedis the emphasis on the words Beauty from within.


Klicka för större bild - Klick on images for bigger versions!

10 kommentarer:

Lilo sa...

Vilken fin!!! Och vad fina fåglar! =) Vi gör något mycket skoj idag... är i tvättstugan, tjoho. Men nu tänker jag ta fram scrapsaker och belamra bordet med så kanske jag hinner pyssla lite mellan tvättstugeaktiviteterna. ;)

Ejris sa...

wooow så vackert. o vilken underbar grej med gamla kallenderblad..har nog nått sånt efter farmor....kan ju användas..eh om ajg hittar dom förstås=)
kram

Cathrines-creative sa...

Hei, du lager utrolig flotte LOèr, masse flotte detaljer og flotte farger..
Ha en fin fin kveld videre

Mrs X sa...

Den är HELT underbar!! Ljuvliga foton, fina färger och de gamla papperen är så vackra detaljer, särskilt det med titeln på!

Ulrika aka LillBlomman sa...

Ljuvlig! Vilka roliga fynd du gjorde! Passar jättefint med de övriga vackra detaljerna! Wadköping står på , vill besöka, listan! Kramar!

elsamaja sa...

Underbar!!!
Det månadskitet var ju helt sagolikt ,(det är dom i och för sig allihop), jag har haft en tremån-prenumeration, men har förlängt med tre månader till nu.
Egentligen skulle jag inte behöva handla nåt på ett år!!!
Kram

Susanne sa...

Inga vanliga scrappade sidor. Konstverk är det! =)

Lisbet sa...

Spetsen, organzabandet och färgen- Den mättade gröna - URSNYGGT. Gillar även din diskbänk. KANON.
Ha det bäst

Timcso sa...

Beautiful work!I love it!:)

CillaT sa...

Så vacker! Underbara färger och detaljer. Gillar Isabels koncentration när hon vattnar blommorna, eller är det mamman som bett henne "frysa" i rätt pose;)

Stor kram