lördag 11 juli 2009

Lycka
Innan jag fick barn fotade mängder med naturbilder. Det var på den tiden då det fortfarande inte var så vanligt med digitala systemkameror. Jag kunde åka ut ensam med bilen och invänta rätt ögonblick vid skymning eller gryning. När sedan Isabel föddes kändes det inte värt att slösa foton på något så oviktigt som vacker natur eller blommor trots att jag nu hade bytt till en digital kamera och hade hur många bilder som helst att slösa på vad jag än ville fota. Istället blev jag snabbt porträttfotograf, något jag aldrig ens vågat mig på tidigare. De fåtal naturbilder jag då och då tog kändes ganska släta och inte tillräckligt viktiga för att scrappas. Det är först nu, sedan vi blivit med stuga och fått se naturen återfödas efter vintern i vår egen trädgård som jag både upptagit mitt naturfotograferande mer seriöst och dessutom scrappat några av bilderna. Jag början sakta inse att även detaljerna runt omkring oss, så som den blommande trädgården, kaffekannan på picknicken, träden i skogen och allt det där andra också är en del av den historia jag vill berätta i mina fotoalbum.

Jag gillar förresten väldigt mycket att de flesta papper är dubbelsidiga nuförtiden. I början förstod jag inte riktigt vitsen men numera använder jag ofta båda sidorna av ett och samma papper på samma layout. Eftersom jag scrappar lager på lager så funkar det perfekt, och besparar mig jobbet att färgmatcha allt. Här har jag använt dubbelsidiga papper från KaiserKraft, men i det här fallet så är det faktiskt tre olika papper, du skymtar baksidorna lite här och där. Allt papper och den vita skurna grenen ingår i juli månads stora kit på Skaparlusten. Blommorna hittar du i butiken också, i kitet ingår istället underbara röda rosor från Prima.


Before my daughter was born, I spent a lot of time photographing nature and didn´t really like taking portrait photos. After her birth I stopped taking pictures of anything else but her. Or at least almost. And when I took photos of nature and other objects, I certainly didn’t take the time to scrap them. It´s first now, that we got our cabin, that I really started to take photos of something else but DD, and I actually like it a lot. I realized that it´s not only her dear face and doings that tells the story of our lives. A part of that story is also the details that surrounds us, like a café can on the picnic, or the color and model of our car, and of cause the nature that surrounds us.

I love the fact that most papers are double sided nowadays. It suits my scrapping, I can often use the both sides of the same sheet of paper on the same layout, which I however didn’t do with these papers from Kaiser Kraft. I just love these colors. Al papers and the die cut edge are part of the big kit for July from SkaparLusten, you can find the flowers in the shoppe to.


8 kommentarer:

MissMian sa...

Underbar!!!! Så skönt att jag kan komma in i din blogg igen och se allt undderbart du gör!!!

Frences sa...

Great lay-out!! Love the colourteints you used and the way you put the photo's on top of flowers so the really pop out. Very, very nice!!!

Lilo sa...

Smultron skulle vara mums! Jag har inte sett så många och de jag sett var små... pyttesmå...
Nu är vi inflyttade! =)

Wildärtan sa...

Mmm... jag älskar Kaisers papper:-)

Sanna F sa...

Väldigt vacker layout!!!! Jag håller med, det blir inte så mycket naturfoton när man har barn ;)
Men vackert är det med blommor!!!
Urgulligt smultronfoto nedanför också!
KRAM

Nenne sa...

Helt underbar LO! Du är en riktigt duktig fotograf och naturbilder kan ju vara såå vackra - här har du verkligen fått fram känslan i lyckan man känner på våren! :D Så fint med alla blommor och swirls du använder - du inspirerar mig till att utveckla min stil - tack!

/Nenne

Marie Glader sa...

Härliga naturfoton och snygg LO!

Mrs X sa...

Ljuvlig!! Så milda och fina färger.