fredag 26 juni 2009

Svenska färgerAnette skickade mig ett megakit fyllt av vackra papper från bland annat Maja design och en massa vackert att dekorera med. Vad hon inte visste var att hon samtidigt utmanade mig för både lila och blått är färger jag sällan använder, faktum är att detta förmodligen är min allra första layout som innehåller färgerna blått och gult. Och jag måste erkänna två saker. För det första var det inte det minsta svårt att skapa med de här vackra pappren, för det andra så blev jag riktigt nöjd med resultatet.

Fotona har jag redigerat även den här gången, jag har gjort en slags sepiatoning men behållit en vag aning av färg i hela fotot utom på flaggorna och vimplarna som jag lät behålla nästan all färg för att ge intrycket av att vara handkolorerade och naturligtvis för att dra blicken till sig. Layouten handlar ju om nationaldagen som jag själv tycker vi är allt för dåliga på att fira. Ända sedan jag träffade min sambo har vi försökt att uppmärksamma dagen och göra något speciellt. Oftast har vi hamnat på Skansen eller på Torekällberget. Sedan Isabel föddes har det till och med hänt att vi haft försenat födelsedagskalas för henne eftersom hon fyller år den 1 juni. I år firade vi inte traditionsenligt utan startade en helt ny tradition i vår familj, nämligen att hissa vår alldeles egen flagga. För mig är det lika speciellt varje gång.

Som jag nämnde tidigare har jag använt papper från Maja Design. Den ljublåa ramen runt alltihopa är från MME. Rutigt band, Bazzills just the edge, spets och en del av blommorna hittar du också i butiken hos Magdas. Medan jag ändå håller på vill jag slå ett slag för det blåa creppebandet från, vilket häftigt material att arbeta med! Har du inte redan testat så är det ett måste, det finns i en mängd olika färger.
5 kommentarer:

Lilo sa...

Vad fint! Och kul att läsa om saker Isabel sagt! =) Jag saknar er nu. Hemskt trist att bo i flyttkartong måste jag säga. Och vädret är så fint och jag måste röja och packa och ha tråkigt. Men snart så! Snart går flytten! Och sen måste vi lyckas träffas!!!

Unknown sa...

Underbar! Jag gillar hur du låter texten gå över fotona - det blir en sådan vacker effekt!

Marie sa...

åh, wow så fint du lyckats med det gul-blåa!

Chantal van de Kant sa...

Great LO. Love the colors.

Eize sa...

Måste bara säga att jag blir lika imponerad varenda gång jag kikar in här och du har laddat upp nya layouter, ALLTID jättefina.

/åza