tisdag 23 juni 2009

En stolt moder berättar

Föreställ er denna bild, som självklart inte hade kamera med att fota:

En korvkiosk utanför en större matvarubutik.

Fyra stycken motorcykelknuttar av den gamla typen.

En liten flicka i rosa strumpbyxor och kort sommarklänning. Flickan är så liten att hon inte når upp till disken. Ja, hon är faktiskt så liten att korvgubben undrar varför ingen av hans kunder vill beställa för han ser inte ens henne…

Ja, ni förstår bilden va? Hon fick sin grillade korv. Med ketchup på. Och hon betalade. Och hon åt upp varenda liten smula. Min älskade lilla bebis, ja hon var ju det nyss, gjorde sin allra första korvbeställning helt och hållet på egen hand. Herre Gud vart tog tiden vägen? Var det inte jag som nyss var på samma matbutik och handlade blöjor till henne? Var inte det i förra veckan?

Igår kväll när vi badade berättade hon för mig hur Sjöjungfrur simmar. ”Mamma de har som två händer som sitter ihop såhär, längst ut på sin fiskstjärt och när de simmar med den ena sidan så svänger de åt andra hållet såhär”.

”Och mamma, vet du, båtar har propellrar som snurrar runt och de har två stycken, en på varje sida och när den ena går så svänger båten åt andra hållet. Och så har de rattar, fast det ser ut som en pinne med två händer på…”

Hon fortsatte länge och ingående beskriva hur en båt fungerar. Faktum är att hon vet mer om hur båtar fungerar än jag gör själv, och hon har just fyllt fem.
Tyvärr vet jag att vårt dagis, hur bra och snälla fröknarna än är, knappast håller på med pedagogisk verksamhet av det här slaget så jag frågade var hon lärt sig allt detta.
”Hon flickan på TV berättade”.

Hm… Evas Hjärnkoll eller Hjärnkontoret gissar jag. Frågan är bara när det var på TV och när hon såg det, för vi har inte sett Bollibompa på länge nu.

1 kommentar:

Nenne sa...

Åh...underbara barn! Så mycket man kan lära sig av dem och din flicka verkar vara av den absolut bästa sorten! Lyckliga du :D

Kram
/Nenne