måndag 4 maj 2009

Projekt Förvandla Husvagn Till Lekstuga (FHTL) - del 1

This is how you turn an 45 years old caravan into a playhouse - part 1!

I helgen inleddes ett intressant projekt i vår familj. Jag funderade först på att använda Projektplatsen för all kommunikation, då min sambo och jag inte alltid säger vad vi tänker vilket ibland leder till missförstånd, men jag insåg sedan att bloggen kanske kan duga lika bra.

Projektet heter, som ni redan förstått Förvandla Husvagn Till Lekstuga – FHTL

Dag 1, som lämpligt nog var den första maj innehöll resa till Upplands Väsby för inhandling av en styck 45 år gammal husvagn. Detta köp gjorde också dottern, snart fem år, till förmodligen Sveriges yngsta släpvagnsägare, för det är så det står på pappren.

Resan ner till stugan var långsam men inte helt händelselös. Strax norr om Örebro, vid sidan av E20 finns ett... ähum... etablissemang som på grund av sin undanskymda placering skyltar med en heliumballong i form av ett flygplan med kniv och gaffel på. Varje sund människa borde redan från början insett att det inte finns någon större vits med att ens tänka tanken på att besöka ett sådant etablissemang (jag skriver detta ord då jag inte riktigt vet vad jag ska kalla stället för, jag vill inte förolämpa riktiga vägkrogar och fik). Men som bekant är man inte så sund när en snart femåring sitter i baksätet och säger ”Mamma jag är jättekissenödig!”.

Så vi stannade vårt vackra ekipage utanför stället vars namn visade sig vara Kaffe Tuyoduora. Bara det borde avskräckt oss men inte. Vi gick oanandes in och hamnade… ja, för att uttrycka det milt hos värsta, icke svensktalande, klimakteriehäxa from hell som garanterat får den allra otrevligaste person du kan föreställa dig att framstå som en föreblid för vänskaplighet.

”Finns det någon toalett vi kan få låna?”
”Gäst eller privat?” röts svaret som upprepades cirka 5 gånger då ingen av oss förstod vad som menades. Jag var ju liksom inte bosatt där, och inte heller var jag där i tjänsten… Vi kände oss både som gäst och privat så vad skulle vi svara?

För att göra en lång historia kort slutade det med att vi gick därifrån, efter upprörda toner till och med från sambon, och det vill inte säga lite, för han höjer då aldrig rösten till främlingar! Utan att ha kissat.

Något senare, och efter toalettbesök på annan plats, anlände vi i stugan och kunde installera husvagnen på sin rätta plats. Dag två inleddes utrivning av innandöme och avslutades med stor shoppingrunda som givetvis började på en husvagnsaffär. Där hann vi drömma oss bort ifrån verkligheten och i andan om bytte vi vår egen knappt ett år gamla husvagn till en större modell, ända tills vi insåg att vi inte hade någon bil att dra den med. Och detta på fullaste allvar från två som för ett år sedan idiotförklarade alla husvagnsägare! Fast jag måste medge, än idag har jag lite svårt för att erkänna att jag hör till ”de där konstiga typerna som har en husvagn!”

Tillbaka till verkligheten fortsatte vi till diverse byggvaruaffärer, där Isabel visade vems dotter hon är minsann! När jag tog med henne ut till bilen för att vänta medan T mätte och handlade tömde hon minsann sina fickor och visade sina skatter; ett antal färgstickor samt ett lite större antal prislappar. ”för dem kan vi ju pyssla med, och mamma du kan få några!”.

Dag tre resulterade i en helt utriven inredning och en helt ny piffig färg på utsidan. Nu hoppas jag bara att inte regnet som föll i natt tvättade bort allt mitt och Sveriges yngsta husvagnsägares arbete.
Fortsättning följer nästa helg hoppas vi.

För övrigt bjöd helgen på uppätna penséer (gissa om jag blev ledsen när de inte bara var uppätna utan också utrivna?), lite scrappyssel, en liten orm under en sten, en sten som visade sig vara en padda!

4 kommentarer:

Cath. sa...

O, det var en helg med händelser som hette duga! Vad sa I när hon kom till dagis igen? "Mamma och pappa har köpt en husvagn till mig..." ;D Haha, men jag hoppas hon trivs i sin fina lekhusvagn! Det är inte alla som har en sån minsann!
Kram på dig och ha det så bra!

sara sa...

Den blev ju bra, förstår att ni jobbat hårt.
kram Sara

Helena sa...

så coolt, verkar vara ett roligt projekt

Lilo sa...

Angående penséerna! Vi använder en superbra spray (som dock måste sprayas på när det regnat). Den tycker rådjur och annat är äcklig och då får blommorna stå kvar. Kanske något att ha när ni är kvar i stugen längre perioder i sommar?