måndag 25 maj 2009

Helgen i bilder


Under helgen fortsatte kära sambon att banka, såga och skruva. Eftersom vädret var som det var sprang han fram och tillbaka mellan projektplatsen och husvagnen (vår husvagn alltså). Varje gång han kom in till vårt pyssleparadis för att söka skydd mot störtregnet eller hagelskuren lämnade han skorna utanför, som vi alltid gör… utom när regnet öser ner. Varje gång han gick ut igen svor han. Och de säger att jag är senil…

Han påstår att allt detta bankande och slitande i sitt anletes svett är till för Isabel. Själv har jag mina aningar. Jag tror inte ett skvatt på det där, nej, jag tror helt enkelt att han funnit något så enkelt som Skaparglädjen! En orsak så god som någon till allt detta bankande och pysslande…
På vår tomt finns en minimal jordkällare. Ja egentligen är det ett skåp som står under en hög med jord och det enda vi gjort är att glutta i den försiktigt. Själva kullen har till min stora irritation varit övervuxen av en vitgrön marktäckande växt som tycks kunna sprida sig utan några hämningar. Det finns två saker jag inte gillar. Växter som aldrig blommar och växter som vill ta över hela sin omgivning. I fjol var jag redo att utrota all växtlighet på den lilla kullen, men inte nu längre kan jag meddela. Jag kan bara inte se mig mätt på detta vackra!


Jo då... jag har också varit på Rusta... eller är det Jula?


Det regnade visserligen en hel del i helgen, men inte samtidigt som solen sken. Detta är altså en fejkad bild...


Fast det förstås, den här blommans skönhet kan inget överträffa!När vi köpte stugan följde alla inventarier med. Det mesta av det har hamnat på tippen. Bland allt bråte fanns ett antal blomlådor av olika sorter, med en gemensam nämnare, alla var lika stora som fula och gamla och borde också fått fara till tippen om jag inte vore så blödig. Någonstans inbillar jag mig att den gamla mannen vi köpte stugan av, en gång för länge sedan snickrat blomlådorna till sin kära hustru. En slags kärleksgåva kanske… Jag kunde inte låta bli att tänka på alla gånger den gamla bortgångna tanten kärleksfullt planterat blommor i dessa lådor och hur de sedan stått där hela sommaren i sin färgsprakande skönhet. Säkerligen var alla blommor gula för det tycks nästan allt vara i vår trädgård, men prunkande är det… Nå ja, jag iddes inte slänga blomlådorna utan planterade blommor i dem. Det var då jag kom på att de inte var vackra ens med blommor i så jag gav dem en strykning med vit husfärg. Resultatet är… ja, fortfarande långt ifrån vackert, men om detta är presentabelt så förstår ni kanske hur fult det var från början? På bilden den enda ”lilla” blomlådan som dessutom i motsats till de andra är rund. De andra ser ut som balkonglådor i trä på ben.

3 kommentarer:

En Bitter Blondins Blogg sa...

Vilken trevlig blogg!

Kika gärna in hos och tävla om ett paket fullt med modetidningar ;)

http://josabeth.blogs.se/2009/05/25/taevling-vinn-modetidningspaket-6176353/

Kram!

Cattis sa...

Vilka härliga foton! Har nyss blivit klar med altan så nu är det dags för trädgården.

Kram/Cattis

Evelina sa...

Hej darling! :-)
Vad mysigt ni har det på landet. Lekstugan är ju bara för bedårande!
De vita blommorna ser ut som tovsippor och de blå är muscari - pärlhyacint :-)

KRAM