lördag 23 maj 2009

DT på Magdas!För ett par veckor sedan frågade Anette på Magdas mig om jag inte hade lust att designa för Magdas. Gissa om jag kände mig smickrad? Ärad? Hedrad? Jag tackade självklart ja och nu är det alltså dags att visa min första layout!

Det här är en lite sorgsen layout som handlar om alla drömmar som jag bara nästan har nått, men inte riktigt. Sådana drömmar har vi nog alla en eller ett par av och för mig är det oftast en bara en tidsfråga innan jag kan förvandla nästan alla mina misslyckanden och spruckna drömmar till lärdomar som faktiskt stärker mig som person, även om vägen till styrkan är allt utom smärtfri. Sedan jag hittade scrapbookingen som hobby har jag dessutom insett att det faktiskt också kan vara ett fantastiskt sätt att bearbeta händelser som inte alltid är positiva och att resan fram till lärdomen som stärker kan göras kortare och betydligt trevligare.

Journaling är en sak som inte är helt enkel tycker jag. Ofta har jag en tendens att vilja skriva mer än vad som ryms på en layout. Dold journaling gillar jag inte för jag tycker inte om att behöva ta ur layouten ur plastfickan, men i det här fallet har jag inte bara dolt min journaling utan även klistrat fast den ordentligt på layouten. Texten är till för mig, den ska inte vara lätt att ta loss från layouten. För ovanlighetens skull har jag även använt datorn för att skriva texten och printat på tunt skisspapper som jag sedan rullat ihop och bundit rep runt. I vanliga fall skriver jag helst all text för hand eftersom min handstil också är en del av det jag vill bevara för framtiden.

Pappren hittar du hos Magdas, de är från Graphic 45. De små söta tagsen och fjärilarna ingår i ett ovanligt användbart ark med förstansade dekorationer, också från samma tillverkare, sådana ark brukar jag tycka är svåranväda men den här kan jag varmt rekommendera! Blommorna är Magdas egna och från Prima. Spetsen hittar du också i butiken, men de gröna bladen kommer från en blomranka i siden som jag hittade skräpandes.

This is my first layout as a dt-member of Magdas. I´m very proud to have been asked by Anette to become a part of her talanted team.

This is actually a somewhat sad layout, it is about al the dreams I almost reached, almost but not entirely. I guess we all have dreams like that, for me, most of the times I can turn my unreached dreams into something that makes me stronger in the long run, even though it hurts in the beginning. I find that scrapbooking is somewhat of a therapy when I get stuck in sad feelings and this layout certainly was therapy to make, well needed therapy.

I don´t really like hidden journaling, I hate to have to pick the layout out of the plastic cover. I also don´t really like to write my journaling in the computer and print it, cause I think that my handwriting is a big part of the layout and part of what I want to preserve for the future. But this time I have done both of these things. The journaling is not only hidden, it is well attached to the layout, the words are not supposed to be easy to read by just anyone (not that anyone looks in my albums).


4 kommentarer:

Maja Stokk / eyovine sa...

Stort Grattis!! Så kul att få se dina alster i Magdas blogg också =).
Å denna är precis lika makalöst vacker som allt annat du skapar.

Kramen!

AniLi/Anita sa...

Grattis till ditt uppdrag!
Du gör fantastiskt fina layouter. Alltid så roligt att komma hit!
Anita

Cattis sa...

Har nu suttit och beundrat dina helt fantastiska layouter! Själv har jag hamnat i en scrapblock..blir inget gjort fast jag har några alster liggandes här som borde göras färdig.

Hoppas du får en fin dag!

Kramar/Cattis

nanou sa...

magnifique page !!