tisdag 14 april 2009

Om jag blir arbetslös ska jag sluta blogga…

… och scrappa, och se på tv, ha sex, gå ut och gå, handla mat, äta, sova, kissa…
Japp allt sådant ska jag då sluta med. Jag ska endast stå till arbetsmarknadens förfogande för det är vad man måste göra som arbetslös om man vill få behålla en a-kasseersättning som tillåter en att leva loppan på existensminimum.

Än har jag inte riktigt klurat ut på vilken plats jag ska så, i vardagsrummet eller köket. Kanske rent av i sovrummet… om nu den allsmäktige a-kassan tillåter sådana utsvävningar. Kanske måste man stå på en speciell plats. För stå måste man. Till arbetsmarknadens förfogande. 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, annars är det kört. Då skärs den minimala ersättningen ner ytterligare och vem kan då överleva?

När man blir arbetslös, då har man inga mänskliga rättigheter längre i Sverige och den fritid och de intressen man tidigare haft, efter sin 40-timmarsarbetsvecka, kan man glömma, för så fort man blir utan arbete ägs man av staten och a-kassan. Glöm vänner, friskvård, promenad med hunden, bloggande, surfande, lek med barnen och mysiga lördagkvällar med familjen. Eller Gud förbjude, att du skulle via internet och blogg ägna dig åt nätverkande och kontaktskapande i syfte att hitta nytt jobb på annat sätt än a-kassan tänkt sig!

Kommer a-kassan på dig med sådana sysselsättningar läggs den tid du ägnat åt ovan nämnda trivialiteter ihop och din redan minimala ersättning minskas ytterligare. Du har ju inte sått till arbetsmarknadens förfogande gubevars! Nej som arbetslös är det inga 40-timmarsveckor som gäller, här ska stås till arbetsmarknadens förfogande i 168 timmar per vecka.

Frågan är om det inte är bättre att bli brottsling och hamna på Hall, där har jag hört att man har fri tid som man får ägna åt sina hobbies. Eller om man som arbetslös inte rent av borde flyttat till någon kommunistdiktatur på andra sidan jorden, du lär inte få blogga där heller, men bara du idkar av staten godkända hobbies så kan du få syssla med dem OCH stå till arbetsmarknadens förfogande! Hm... och vi och vår Svenska regerning fördömer stater där den personliga yttrandefriheten inskränks... Steget är inte så värst långt direkt, det är bara påtryckningsmedlen som skiljer.

Och konstigt nog… är jag inte det minsta förvånad…

Läs mer här.

6 kommentarer:

Mumlan sa...

I finkan får man ju dessutom mat och husrum gratis. Inte konstigt att det faktiskt finns dem som sätter i system att hamna där för något lagom litet brott. Genialt ju. Det kanske är DET som är framtiden för alla utförsäkrade sjuka och arbetslösa.

Ewonne sa...

Det är helt sanslöst!! måtte man inte bli arbetslös...

BellaMio sa...

O, jag förstår verkligen!! Och jag kan säga att det inte är någon skillnad på att vara sjuk...

Det upplyste min tant på försäkringskassan mig så snällt om: Är du sjuk så är du det 24 timmar om dygnet veckan lång året runt, och du har inte rätt att gå till lekplatsen med din dotter eller fika med kompisar på stan, precis så sa hon till mig... undrar om hon klämt sig eller nåt den dan...

Kram :)

elsamaja sa...

Ja man undrar ju, även som långtidssjukskriven så ska du, i och med att du är inskriven på arbetsförmedlingen, stå arbetsmarknaden till förfogande, full tid, det fick jag ju nerkört i halsen när skatan talade om för mej att det var "dålig timing" att flytta, när jag visste att jag skulle ingå i det här projektet, och att packa får man ju, som arbetande, göra på kvällar och helger osv. osv.
Jag har inte vetat hur bra jag har haft det, som har gått hemma i snart 6 år, utan att ha några som helst krav på mej, utöver det här med att man förstås inte får gå ut när som helst, hur kan man det när man är sjukskriven!!!!
Ja listan går att göras lång, på vad man INTE får göra, enl FK och AF, tur att jag haft en vettig pratmadam, som talat om för mej, att detjag har gjort har varit friskvård, koloni, scrapping, umgänge med kompisar m.m.
OCH DET HAR INTE KOSTAT SAMHÄLLET EN ENDA KRONA extra, utöver att jag uppburit sjukersättning en massa år, enligt AF måste det ju mer eller mindre vara i onödan, eftersom jag ju ska orka göra en massa saker samtidigt nu, efter att jag blev inskriven där......summan av kardemumman...systemet är vansinnigt och människofientligt....men eftersom dom anser att man räknas som jämbördig med friska människor, varför inte skriva in alla hos FK direkt, det måste ju vara jämförbart med helbrägdagörelse, eller hur!!!!

Cath. sa...

Jaaa, herregud, man blir verkligen trött ibland och undrar om det är helt sant... och så vaknar man och inser att det är det!!! Det är ett underbart samhälle på många sätt och vis men sånt här får en verkligen att fundera...

Tur du har ett jobb så att du kan blogga så trevligt ch tänkvärt... Du har något att hämta i min blogg just därför (nja, alltså inte för att du har ett jobb utan för att jag gillar din blogg;D)

Monica sa...

Ville bara titta in och säga hej! Trevlig helg och allt det där. Att titta på dina blommiga konstverk får mig på gott humör.