fredag 3 april 2009

En liten pedant?

Städning har hittills inte varit Isabels grej. Visserligen har hon städat i sitt rum efter mycket tjat men när det kom till att städa skrivbordet var det blankt nej. Om inte jag städade, så låg hon hellre på golvet och pysslade än städade själv.

Ända tills i söndags. Då kom vi hem från IKEA med min helt fantastiska nya blomförvaring (bilder finns i söndagsbilagan på Allt om scrap). Då hände något. Isabel började städa. Hon tog alla mina överblivna burkar och förpackningar och stoppade ner sina saker i, och när allt var rent på bordet började hon damma och våttorka allt!

Jag trodde naturligtvis att det var något tillfälligt, som skulle vara till nästa gång hon pysslar. Men hör och häpna. Igår när hon pysslat färdigt ville hon se på TV. Vi föreslog att hon skulle pyssla 10 minuter till för sedan är det bad-dags.

”Nej, jag vill inte pyssla mer för nu har jag städat på bordet och annars blir det stökigt igen”!!!

Undrar om det bor en liten mormor i henne? (min mamma är nämligen pedant!)

1 kommentar:

Lilo sa...

Skicka hit henne vetja! Jag gör ju inte annat än städar just nu. Behöver en Isabel-hjälp helt klart! ;)