onsdag 1 april 2009

April, april

Idag kom mina loer tillbaka från Skaparlusten och Symässan i Malmö. Tack snälla posten för att du valde att göra ditt jobb. Det är visserligen ett tag sedan sist något försvann, men jag har inte glömt…

Med mina loer fanns också nästa Stora månadskit ifrån Skaparlusten. Jag tänker inte berätta vad den innehåller, men jag kan ge er en ledtråd – Vintage… Så, om du gillar samma still som jag så kan jag bara ge ett råd, skynda köpa!

Tillsammans med mina tre loer så kom även insikten att jag scrappar alldeles för fort nuförtiden! Det trodde jag aldrig att jag skulle säga det, men så är det. I vårt hem förhåller det sig som så att mina loer får sitta uppe på två tavellister en tid innan de åker in i sina album. Det finns fyra platser plus en ”hedersplats” på vita lackbyrån i hallen på ett litet staffli. Vanligtvis brukar jag hinna tröttna på loerna lagom till dess att det är dags att ta ner dem, men för första gången sedan jag började scrappa har jag inte hunnit tröttna. Så platsbristen är akut. Det får nog bli en tur till till IKEA inom en mycket snar framtid. För hur man än räknar, inklusive resa och tid så blir tavellisten ändå billigast att köpa där.

För övrigt har jag noterat att det är första april idag. Isabel har lurat oss vart hon vill hela eftermiddagen, kruxet är bara att hon inte riktigt förstått att det inte räcker med att läsa ramsan, man måste hitta på något lurigt också.

Vi har förresten varit på MediaMarkt. En väldigt stor affär som faktiskt har personal som man vid en första anblick kan tro är till för att hjälpa till. Ja, tro är rätta ordet för när följande samtal utspelar sig så har jag anledning att omvärdera min tro…

Jag: ”hej, kan du något om de där pyttesmå fotoskrivarna?”
Expediten (en yngre kille vars namn är förvillande lik en seriefigur: ”Ja då jag kan”.
Jag: ”Vad innebär sublimeringsskrivare?”
Expediten: ”Ja alltså, den lägger som en hinna på pappret”. (ja, därom tvistar de lärde)
Jag: ”Har du någon provutskrift?”
Expediten: ”Nej det har vi inte.”
Jag: ”Hur ska jag då veta vilken som är bäst?”
Expediten: ”Nätet.”
Jag: ”Va?”
Expediten: ”Ja alltså VÅRA kunder brukar läsa på nätet innan de kommer hit. De brukar vara väldigt pålästa, de har kollat jämförelser och så…”

Aha… Ja det förstår jag. Hur dum var inte jag som kom in i en fackhandel och trodde att personalen faktiskt kunde något om de varor de sålde? Och hur dum var inte jag som kom in i en fackhandel och trodde att jag kunde få hjälp med att göra ett impulsköp? Och hur troligt är det att jag kommer göra ett inköp där?

Och detta är inte ett aprilskämt. Tyvärr…

1 kommentar:

sara sa...

Jag var på symässan och fick se dina konstverk live, kul och de är ännu finare än på bild.
kram