onsdag 25 mars 2009

SL igen!

Idag var tåget återigen 14 minuter försenat. Inget ovanligt, vi som pendlar är ju snarast förvånade när tågen ÄR i tid. På sätt och vis var ju det här tåget i tid, i nästa tågs tid alltså. Problemet med det är bara att det blir dubbelt så mycket folk på tåget vilket innebär dubbelt så långa stop vid varje hållplats. Undrar om jag alls kommer fram till jobbet idag?

Varför var tåget försenat?
Personalbrist.
Därefter, nästa ursäkt:
Strejkande dörrar.
Varför strejkar dörrarna?
För att folk försöker gå på när de håller på att stängas.

Slutsats;
Det är inte SL:s fel att tågen är försenade utan passagerarnas. Om det inte vore för passagerarna skulle alla tåg kunna gå i tid! Fantastiskt.

Förslag till SL:
Inför passagerarfria tåg. I framtiden bör tågen framföras enkom som en prydnad av våra gator. Som en slags rörlig konstinstallation. På det viset får SL inte bara möjlighet att skryta över sin punktlighet, Stockholm kommer dessutom bli världsberömd för denna innovation och få besök från när och fjärran.

Fast... tillåt mig tvivla... på att tågen kommer att vara punktliga ens då. Undrar vem/vilka de då kommer skylla sin oförmåga att följa tidtabell då?

Dagens tips till SL
Slå upp ordet "KVALITET" i SAOL (finns numera på nätet om investeringen skulle vara för stor). Jag slår vad om ni kommer häpna över detta lilla ord och dess innebörd, för i närheten av det har ni aldrig ens varit.

5 kommentarer:

Ulla sa...

Tänkvärda ord.....

Erika sa...

Jag håller helt & hållet med dig!!!

Emma sa...

*skratt* Fy så eländigt!! Men du skriver så roligt så jag kan inte låte bli att skratta. Gillar speciellt förslaget om passagerarfria tåg, hihi.

Annyt sa...

*fniss*
Du är ju för skön!!

Anonym sa...

Tak for en interessant blog