onsdag 25 februari 2009

Pendeltåget

Jag sitter på pendeltåget på väg hem. Som vanligt är det överfullt, men för ovanlighetens skull inte försenat. Jag sitter här varje eftermiddag. Men idag sitter jag med ett leende på läpparna och lyssnar på samtalet bredvid mig.

Två äldre damer. Med betoning på Äldre och Damer. Mycket äldre. Mycket rynkigare än de flesta runt omkring.

Gissa vad de pratar om?

Jo, om att lägga patiens.

Inte så konstigt, säkert bor de ensamma säkert är de äldre än 80 år. Och säkert har de inte minsta intresse för scrapbooking.

Så varför sitter jag då och ler? Jo, för att de pratar om hur de lägger patiens i datorn! Och inte nog med det, de övergår snabbt till att diskutera internet, uppkopplingar och hastigheter…. Och jag ler.

Egentligen är det ju inget konstigt, att jag ler bevisar väl mina egna förutfattade meningar, men jag ler ändå. För på något sätt är det så oerhört gulligt att höra två så gamla damer diskutera ny teknik och slänga sig med termer som jag knappt kan betydlesen av på ett så självklart sätt. På något sätt är det också lugnande... för man kanske inte behöver bli gammal och mossig, det kanske räcker att bli gammal...

5 kommentarer:

Lilo sa...

Men tänk om du blir senil då? ;) Kan inte låta bli att retas... och du fattar ju varför!
Men du! Jag satt idag på tåget och hörde på två som pratade om hur illa de tycker om hundar. Hur hundar stinker, hur hemska hundägare är osv. Jag var glad att Amanda hade musik i öronen och slapp höra... hon hade nog blivit sur. ;)

Anonym sa...

hihihihi, så sköna damer! Sån vill jag oxå bli så småningom, en som inte bara slår dövörat till o tänker "nä, det där är inget för mig" utan vill och vågar ta tag i främmande tekniker, om inte annat för att lägga en patiens...
Ha en bra vecka! *kram*

Anonym sa...

Vad härligt att höra att det räcker med att vara gammal dit har jag snart kommit , och spela dataspel brukar jag göra men just nu är det så mycket annat som kommer i min väg som tex göra kort,stämpla
Du får ha en trevlig och skön helg efter din jobbiga vecka
kram Ann-Sofie/soffan

Emma sa...

Hur häftigt som helst!! För ja, jag har fördomar om äldre och datorer, trots att damen (då kring 85 år) som bodde under oss då vi hade lägenhet, både hade dator och uppkoppling - och gick kurs för att greppa detta med internet :)

Usch vilken hemsk vecka du haft!! Jag hoppas det hemska vägs upp en aning av en riktigt härlig helg!!!

Kramar!!

Anonym sa...

Visst är det underbart att hör att äldre människor sätter sig in i den tekniska världen?!