söndag 8 februari 2009

Knasblogger

Jag vet inte om det bara är jag eller om det är fler än jag som alltid har problem med bilderna i blogger. Bland flera andra problem med just bildhanteringen är att mina bilder inte alltid går att klicka på för att få dem att bli större. Är det någon som vet ett smart sätt att komma runt det problemet? Utan att gå via andra program och webbplatser?

Jag har just kommit på ett osmart sätt att kringgå problemet.
Jag brukar ladda upp bilder, ett flertal. Sedan lägger jag in texten och därefter flyttar jag bilderna rätt. Om man studerar html-koden så tappar alla bilder sin inledande tag den som heter div och finns inom <>. Det är då bilden inte längre går att klicka upp!!!

Om man däremot drar bilderna rätt genom att klippa ut och klistra in själva html-koden, ja då följer ”div” med och bilden blir klickbar!!! Minst sagt struligt!

2 kommentarer:

Emma sa...

Hmmm....jag är ju dåligt på sånt här, men när jag skriver inlägg i min blogg så skriver jag alltid i html-läge. Sedan laddar jag upp en bild, den hamnar överst, och jag markerar bara hela koden, klipper ut den och klistrar in den där den ska vara. Bara för överblickens skull laddar jag upp bilderna en och en, och klistrar in dem eftersom. De blir alltid klickbara.
Hm...vad jag i övrigt gör eller inte gör, det vet jag inte *s*
Lycka till, hoppas du får det att funka!!
Kram

Arvet sa...

Håller med Emma. Gör (eller gjorde kanske jag ska säga för jag uppdaterar sällan nu för tiden) likadant.
Kram Bi