tisdag 17 februari 2009

Dagens reflektion

Varje år dör närmare 500 personer i trafiken. 2008 var ett bra år, ”bara” cirka 400 personer dog i trafiken enligt NTF:s beräkningar.

Jag har i cirka två års tid arbetat i ovan nämnda organisation vars mål är att förhindra att människor dör i trafiken. Det var ett givande arbete, i alla fall när man såg tecken på att det arbete vi gjorde faktskt kanske kunde ha räddat något liv. Observera, jag pratar om ”tecken” och ”kanske”.

Det finns naturligtvis andra saker som än fler männsikor dör av. I mitt nuvarande arbete, där jag arbetat snart åtta månader, håller vi just nu på att ta fram ett system som, när det införs, kan rädda fler männsikor från att dö än vad det idag dör i trafiken. Jag arbetar med det projektet.

Det är ganska fantastiskt. Man skulle kunna säga att jag gjort raketkarriär.

Det enda jag önskar är att regeringen och lagstiftarna också ska komma överens så att vi faktiskt kan börja använda detta system.

Inga kommentarer: