fredag 2 januari 2009

Äntligen, äntligen äntligen!


Som en del av er vet har jag varit sjuk sedan julafton. Alla mina dyra och välplanerada föräldradagar har gått åt till att hosta, snyta mig, må illa och en massa annat ännu mindre trevligt som jag inte ska gå in på här. Idag var första dagen då jag faktiskt orkade sitta och scrappa lite! Yippie!

Men säg den gädje som varar… Medan jag scrappade låg Isabel och sov middag. Trodde vi. Bara för att upptäcka när hon vaknade att hon sovit sig febrig igen! Hon började med feber söndag innan jul, var nästan frisk ett par dagar, fick feber förra fredagen igen, började bli frisk och var helt feberfri igår och nu är hon febrig igen! Vi har varit på vårdcentralen, både jag och hon i omgångar, men där säger de att detta är normalt??? Tillåt mig tvivla! På måndag blir det en tredje tur till VC, eller om jag får som jag vill, till barnläkarmottagningen, för inte kan det vara normalt att ha feber så här upp och ner i ett sträck?

Men det var ju trevliga saker jag skulle skriva om.
Är det bara jag som alltid misslyckas med dagis-Luciabilderna? Jag vet inte, men den belysningen verkar ingen enda kamera klara av. I år, hör och häpna, lyckades faktiskt flera bilder riktigt bra. Det stora fotot i layouten ser du nedan. Den är egentligen helt skarp över hela bilden men också därmed ganska rörig. Jag har lagt till lite rörelseoskärpa på alla utom Isabel och fick då den här häftiga effekten som jag verkligen tokgillar.


Egentligen gillade jag fotot så mycket att jag bara hade tänkt scrappa det ensam, men jag insåg ju att ska det vara ett riktigt roligt minne bör ju några av de andra barnen också få vara med så det fick bli en kompromiss. Bästisen fick vara med på den lilla bilden. Tyvärr måste jag säga att fotot absolut inte gör layouten rättvisa. I verkligehetan är den inte ssned och inte så här rörig.Som du ser kunde jag inte riktigt hejda mig med dekorationerna och lager på lager. Det roliga notbladet i bakgrunden, samt datumtagen har jag laddat ned från en av hemsidorna vars länk du finner längst ned till vänster. Datumtagen har jag självklart redigerat i PS så att den blev just en datumtag. Anteckningslappen är min egen design.

Chipboard-L-et är från ett Prima DT-kit, och ”stämpeln” i bakgrunden är digital. Resten av ordet Lucia samt de fina blommorna kommer från söta Ilona på Skaparlusten, som en del av decembers månadskit. Änglarna är urklippta från ett mönsterpapper från Daisy D:s och liksom de andra mönsterpappren. Som du ser har jag faktiskt använt symaskinen! Undrar varför jag inte gör det oftare? Kanske för att jag i vanlig ordning fick jaga sladden och slutligen använda samma sladd som hör till kamerabatteriladdaren… Tur att det funkade och inte brann upp eller något.

9 kommentarer:

Malin/malwa sa...

Wow! WOW! WOW!!!!!! Heeeeelt underbar!

Lilo sa...

SNYGGT!!! Fast det är du inte förvånad att jag säger... Men det är ju det! =)
Jag satt här och tänkte scrappa, men så blev jag så illamående av alla polly jag åt. =( Och jag vet att du tänker att det var självförvållat men det är ju ingen tröst direkt just nu. Kanske ska jag ialla fall kika lite på något foto...

Helena sa...

Så härlig Layout och kul med att ha alla andra utom Isabel suddiga på kortet, riktigt coolt.
Hoppas sjukdommarna snart ger sig hos er, det är ju inte kul att gå och vara det en längre tid.

Cath. sa...

Ååå, helt underbar!

Unknown sa...

Gillar alla detaljer som alltid finns i dina lo´s! Hon är ju alldeles bedårande söt, så det är väl inte fel att bara ha henne på bild! ;) Kram Pia

Emma sa...

Den är absolut fantastisk!! Och jag är glad att du inte kunde hejda dig med dekorationer och lager på lager - för du kan konsten!!! Helt underbart...
Vilken häftig effekt på fotot *vill lära mig*, hur läckert som helst!

Anonym sa...

oo wow! Vilken underbar layout! Jag bara älskar alla detaljerna! Så julig men ändå inte överdriven. Chipboardl:et blev en storfavorit hos mig! mer mer mer!

Monica sa...

Wowsi! Ja, det där med lussebilderna kan jag bara hålla med om, men jag förstår att du blev nöjd med den här toppenfångsten! Underbara färger och läckert scrappat.

Anonym sa...

WOW!!! Vad snyggt! Helt Underbar!!

Ja, det här med att ta bilder på luciafirande på dagis.Hahaha...det är inte det lättaste. I år hade dom tomte och luciafirande ute, Jättemysigt! Glögg och pepparkakor serverades ute till syskon och föräldrar. Sen kom hela tomte och luciaparaden ut. Melvin var pepparkaksgubbe.=) Och snett framför honom ställde sig en unge med overall på, ingen dräkt över, och på dessa var det ju förstås reflexer. Du kan gissa hur många braiga kort jag fick. Hmmm..jag låg i snön och fotade och kröp fram för att få nåt foto på Melvin och de andra som var utklädd utan reflexer i närheten. Oj, det här blev långt!
Hoppas hon känner sig bättre nu!
Kram/Cattis