tisdag 30 december 2008

Året som gått

Så här de sista skälvande dagarna av 2008 borde man kanske göra någon slags sammanfattning av året som gått.

One way of summing up the passed year is by showin ten of may favourite layouts and a minialbum.
För min och min familjs del bjöd året på många ”första” men också på några ”sista”. Man skulle kunna tro att de ”första” alltid är början på något trevlig medan de ”sista” är förknippade med sorg och vemod. I mångt och mycket stämmer det, men inte helt och hållet.

För första gången i mitt liv fick jag erfara att leva i en verklighet som jag inte trodde existerar i Sverige 2008. Jag tvingades stänga min blogg och erkänna att tryck- och yttrandefrihet inte existerade. Jag blev trakasserad av en psykopat med stor makt över mitt liv. Saker och ting hände som jag aldrig kommer att glömma. Skulle jag ha tiden att skriva ner allt i en bok skulle ingen tro mig, för så otroligt var det, men vem vet, kanske jag gör det en dag... Vissa saker är ju svårare att släppa än andra.

För första gången i mitt liv sade jag upp mig från en fast anställning utan att då veta om jag hade en anställning att gå till. Som väl var ordnade det hela sig och oron blev kortvarig.

För första gången i våra liv blev vi stugägare och levde torparliv i skogen.

För första gången i våra liv blev vi husvagnsägare och bodde på camping med allt vad det innebar. Båda erfarenheterna var ganska trevliga och på något sätt okomplicerade. Livet lite så som det ska vara, utan krav, utan måsten och bara skön och lättjefull avkoppling. Nära tillsammans som en familj!

För första gången var vi i Helsingfors tillsammans hela familjen. T åkte ju dit regelbundet via jobbet men jag och Isabel hade aldrig fått följa med. På ditresan åkte vi i första klass på Silja Symphoni och blev bortskämda med privat lounge. Det är sådant som jag kan uppskatta löjligt mycket. På hemresan var vi alla halvkrassliga eftersom vädret varit allt annat än varmt i Finland.

För första gången i sitt liv fick T lugninflammation, och jag trodde han var sjåpig.

För första gången i mitt liv fyllde jag 40 år! (jag lovar dock inte att det är sista gången)

För första gången började Isabels bästa väninna på dagis följa med oss hem på torsdagar. Vänskapen mellan männin i familjerna utvecklades snabbt och de båda barnens pappor åkte till Sälen tillsammans med barnen veckan före jul. Jag blev ensam hemma i fyra dagar! Första gången sedan Isabel.

För första gången på länge jobbade T hemifrån under hösten och allt för ofta blev det han som både hämtade och lämnade på dagis vilket ledde till att Isabel blev väldigt pappig. Mycket konstig känsla för mig.

För första gången i våra liv firade vi jul ensamma hemma hos oss. Vilket var en himla tur för jag blev sjuk på julaftons kväll och sedan följde hela familjen efter.

För sista gången, i juni, åkte jag till Solna, till mitt gamla jobb. Det jobb jag trodde jag skulle arbeta på många år till och trivas på. Tyvärr blev det ju inte så. Jag hade däremot den stora lyckan att hitta ett nytt jobb, som jag verkligen trivs på, med en chef som är fullt normal och oerhört duktig på sitt arbete.

För sista gången i våra liv åkte vi till Uppsala och Linnékliniken i september. Veckan efter min födelsedag. Inte den här gången heller blev det någon bebis med hem. Nu står det också klart att det inte finns några möjligheter till fler barn.

Det var årets ”förstor” och ”sistor”. Det finns säkert många fler men det är nog dessa som lämnat störst avtryck.

21 kommentarer:

MissMian sa...

Jag älskar verkligen att titta på dina underbara LOer och även om jag sett dem tidigare s kan jag inte sse mig mätt på dem!! Trist när det gäller Prima, jag har anat att det inte blivit så mycket eftersom det var länge sedan jag såg något gjort till dem men du är så otroligt duktig och kan om du vill säkert hitta DT uppdrag på annat håll!
Ha det riktigt bra nu i nyår och jag hoppas att 2009 blir det bästa året hittills!!!

Emma sa...

Helt fantastiska alster. jag har scrolla upp och ner flera gånger - och jag kommer att titta in igen!
Det är onekligen mycket du (ni) har haft på din (er) "första och sista" lista. Det är bra att du inte garanterar att du fyllt 40 för sista gången *skratt*
Jag önskar dig och de dina ett riktigt gott slut, och ett riktigt gott nytt 2009.
Kram!!

Helena sa...

Vilket år du har haft, vilka äventyr. Dina layouter är makalöst vackra, kan inte ha varit lätt att välja.

Gott nytt år!

Maja Stokk / eyovine sa...

Vilket år du haft! Inser at jag bor i mitt lilla lalaland =D... men trivs rätt bra där..
Helt fantastiska LO:er!! Gillar speciellt mycket de hybrid scrappade.. vore kul att testa någongång..

Gott nytt år på er!!

Cath. sa...

Oj, ett omvälvande år förstår jag.
Fantastiska layouter har du skapat och minialbumet är sååå fantastiskt!!!
GOTT NYTT ÅR!
Kramar!

Anonym sa...

Tack för att du delade med dig av dina första och dina sista gånger!

Anonym sa...

Åh Moma så roligt att se en kavalkad över de alster du tycker mest om. Jag för min del skulle kunna tänka mig att plussa på ett tiotal till;) Älskar dina färgkombinationer och detaljrikedom=D
Kram

Lilo sa...

När du radar upp allt så där känns det som ett långt år! Och på sätt och vis har det kanske varit det.
Dina layouter är helt fantastiska!!

T.W sa...

Wow... Så härliga de är, allihop! De tre första är helt makalöst vackra~

Camilla sa...

Vilka vackra saker du gör... Blir helt mållös...*suck*. Återkommer för inspiration när jag blir frisk...
Blev så lycklig av att se dina verk.....

Anonym sa...

Vilket år du har haft. Måste nog skriva ner mina "förstor" och "sistor" också. En kul idé!
Och en sån Underbar kavalkad av vackra layouter!

Gott Nytt År till dig och din familj!

Kram/Cattis

Lisbet sa...

Hej hallo

Nu ska jag ta lite tid till att titta runt. Först så vill jag säga att jag känner stort för dig när du berättar om "barnplanerna" går i stöpet. Men det är bättre att du VET än att du hoppas och blir besviken. Sedan det här med Prima är också så nedrans trist men när saker och ting visar sig inte hålla måttet så blir man mest trött, besviken och LESS. Du känner bäst själv hur du vill ha det. Ahhh husvagn, stuga och en massa andra roliga saker låter kul. Sedan har jag njutit av alla dina vackra layouter. Gott nytt år.

Anonym sa...

Vilket härlig inlägg du skrivit! Även om allt inte är positivt, så gillar jag din idé! Kollade just igenom dina tio favoritlayouter och du är ju helt makalös! Fantastiska!

Det gör mig ont beträffande fler barn, jag vet hur det är att längta...och jag vet hur lycklig du är över det barn du faktiskt fått!

Önskar dig och dina ett gott Nytt År!
Annika

Anonym sa...

Önskar dig ett Gott Nytt År!
Ser fram emot vad du ska bjuda på för fint detta scrapår 2009.

Vibeke sa...

Wow - du lager kjempeflotte Loer!!:)

Anonym sa...

Vilken tio topp! Kan inte se mig mätt på alla detaljer och underbara foton!
God fortsättning på nya året!

Theresa/Tette sa...

Du skriver med en sådan inlevelse och summerar det så bra. Jag känner med dig både i med,- och i motgång.

Gott Nytt År!

Och villken scrapår du har haft - allt är så himla vackert!

Theresa/Tette sa...

Du det här var ju en så bra idé att summera året med Top ten listan så det gjorde jag med plus att jag gjorde det till en liten utmaning, hoppas att det var OK.
Vi skrivs snart igen!
Kram Tette

Evelina sa...

Ahw!! Du är verkligen en konstnär! Varje LO är som ett konstverk. Helt underbart!
Kram

Hanna sa...

Alltså WOW vad mycket fint du gör!!! Jag lägger dig genast i min blogglista!

Anonym sa...

The second page is really marvellous !! I love it !!!! Extra !!! Merveilleux !!! Géant !!!