fredag 5 december 2008

Hur man gör en ful kalender fin

För ett antal veckor sedan fick jag syn på den här fula kalendergranen. Den säljs på Rusta för 149 kr eller något liknande.


Trots dess fulhet insåg jag självklart genast dess fulla altingspotential. Jag nämnde granen för sambon. Sambon är en barnslig typ som kan tänka sig att ge vår dotter nästan vad som helst, i synnerhet om det handlar om allehanda julsaker så som kalendrar och annat som hör julen till. Han for genast iväg till ovan nämnda butik och kom snart hem igen med kalendergranen.

Den stackars fula granen blev liggande i en påse och trots mina goda föresatser hände inget mer med den. Tiden ville helt enkelt inte infinna sig. Den första advent packades den upp och Adventsänglarna började komma med små gåvor till dottern varje morgon. Så i onsdags kväll fick jag slutligen ett ryck och använde en del av Skaparlustens fantastiska månadskit 1 till att altra granen. Jag kan förresten, i vanlig ordning, varmt rekommendera detta vackra kit som innehåller de mest fantastiska julpapper jag någonsin sett.

Tror ni dottern blev glad och nöjd när hon fick syn på granen som över natten fått ett nytt utseende? Icke! Det utbröt kaos, hysteri och fullständig ilska. Granen är ful, den är förstörd, den ”fina” röda fasaden överklistrad! ”Ta bort det genast mamma”! Gissa om modern åkte glad i hågen till jobbet den dagen???

Nu är det dock så väl inrättat detta med barnasinne och barnaminne att tårarna är för länge sedan glömda, det enda viktiga är att adventsänglarna fortsätter att komma. Lika punktligt varje morgon.

Ja, alla luckor går att öppna, bandet är skuret på lämpliga platser och blommorna placerade strategiskt. Kanske inte precis något för små barnafingrar, men adventsänglarna lämnar sällan gåvor som får plats i lådan.

6 kommentarer:

Lilo sa...

Ha ha ha... otacksamma unge! ;) Du kunde ju sagt att det var julänglarna som pyntat granen?? Det var lite som kortet jag gjorde till Linnéa när hon fyllde år. Tack, sa hon. När hon tittade på kortet som min mamma köpt sa hon "ÅH, SÅÅ FINT!"
Jag liksom sa... "Kul... mitt kort tog bara två timmar att göra..." med darr på läppen. ;)

Cath. sa...

JAG tycker ju givetvis att den är mycket vackrare efter din omsorg, men jag kan nog förstå ilska över förändringen... som lätt går över iofs men det är ju inte kul just när det varar... Bra att den "duger" nu i alla fall!!!

Christine sa...

Men lilla I!!!
Mamma har ju gjort en fantastiskt fin adventskalender! =)
Kramen!!

Monica sa...

Ja, vad ska man säga?! Tålamodet prövas ibland när man har små barn att fösa framåt på livets stig... :-) Hur som helst är granen jättevacker i sin nya prakt!

Unknown sa...

Eh... känner igen det där, jag har två kitschungar och jag är inte så förtjust i det, i ungarna såklart men inte i deras smak ;)

Ewa sa...

Den blev helt underbar I:s gran! Jag köpte en liknande i trä i en lokal butik för 99 kr men den var finare än din ursprungsgran, men inte lika fin som slutresultatet:)