lördag 8 november 2008

Tre loer på raken och lite småprat

För tvår veckor sedan var det scrappträff hos ”Jozebelle”. Jag som den långsammaste scrapparen i världen hann med tre hela layouter, förutom att tjata hål i huvudet på de närvarande. Två av de loerna ser du nedan, den tredje hittar du i novemberupplagan av Allt om Scrap. Den är väl värd att leta upp då den inte bara är ovanlig för att den var så snabbscrappad, den innehåller dessutom en bild på mig själv, något som är än mer ovanligt.Den här layouten är inte heller riktigt vanlig för att vara gjord av mig, ovanliga färger och ovanligt arrangemang. Jag vet fortfarande inte om jag ska tycka om den eller inte.

Den här layouten är en hybrid som du säkert ser. Det digitala materialet är från Kay Millers ”Little meramaid” kit. Jag har skrivit ut den cirkelformade dekorationen två gånger, i två delar. Först gjorde jag det på bakgrunden och då bara texten, tillsammans med fotot och bakgrundspappret, därefter som en separat dekoration på ett eget papper. Den klippte jag sedan ut och klistrade fast på 3d-kuddar. Bilden på lilla sjöjungfrun, fisken och tagen kommer också från kitet.

Kay Millers kit är fyllda av vackra ritade dekorationer som går att skriva ut och använda i oändlighet. Isabel brukar sitta i mitt knä framför min dator och välja ut de dekorationer hon vill ha, jag arrangerar dem på ett A-4 i Photoshop efter hennes instruktioner, naturligtvis, förminskar till den storlek hon vill ha dem i och skriver ut åt henne. Sedan kan hon sitta i timmar och pyssla – klippa ut och klistra fast. De kiten är en investering som verkligen har betalat sig hos oss. Dessutom är jag också barnsligt förtjust i Kay Millers underbara dekorationer.


Den här layouten är gjord från Jommas senaste kit. Ett kit fyllt med underbara papper från bland annat Prima. Trots att vi egentligen inte firar så mycket Halloween så blev jag genast inspirerad när jag såg papprena den här gången.

Det roliga med dessa papper ät att jag faktiskt mailväxlar med Doris Castle som ritat dem. Faktum är att jag fick dem i digital version genom mitt Prima uppdrag långt innan de gick i tryck. Eftersom Doris från början skapade digitalt material för Prima bad hon oss ”Flower girls” att scrappa pappren för sommar CHA. Jag laddade ner filerna då men mitt i sommaren var det mycket svårare att hitta Halloweeninspiration än vad det var nu när helgen just passerat.

9 kommentarer:

Helena sa...

Va kul att se en annan stil från dig =)

Jag... sa...

Superfina alster!

Lilo sa...

Åh!!! Jag gillar ALLT! Och två av dessa har jag ju haft äran att se på riktigt. Att den ena layouten är färgglad är för att du nuddade vid mig när du satt brevid mig på scrapträffen... du blev lite smittad. ;)
Älskar halloweenlayouten! Funderar nu på om Isabel vill ha rosa kaninöron av mig eller om hennes far T protesterar då och tycker det ser ut som om hon jobbar för herr Heffner?

Lisbet sa...

Hej hallo...

Så härligt att titta in till dig och se blandning av ALLT. Digitala kit går att använda till så mycket än bara digiscrap. Jag hoppas att fler kommer på detta men det kan kräva att man får upp det på sk'rmen och sedan kan skriva ut det.

Sannas vrå sa...

Superfina lo du har gjort. Fastnade speciellt för den med sjöjungfrun=)

kram Sanna

Anonym sa...

Jag har länge längtat efter dina layouter, jag blir så glad när du uppdaterar för du har så härlig och spännande stil olikt någon annan! Så häftiga layouter! Vad trevligt det var å träffa dig igår :)

Wildärtan sa...

Vad mycket du scrappat! Jag gillar sjöjungfruLOen, den är kanske ovanlig för att va dig, men den är ju hur snygg som helst!

Vilken härlig halloweentjej:-D

Anonym sa...

Hejsan, har inte vart inne på ett tag, så dessa har jag missat att se... Ser fram emot nästa upplaga av AoS! Härliga LO:s, jag tycker om när du blandar stora o små bilder samt "markerar" händelser med ett extra litet kot, som tex LegoKortet i närbild... Du och dina alster är en inspirationskälla! Tjingeling!

Emma sa...

Superläckra alster!! Den lilla sjöjungfrun var ju bara för härlig, och så läckert med punchinellan.