måndag 6 oktober 2008

Att skapa är terapi

När det händer saker i livet som man helst skulle vilja slippa vara med om så finns det ingen bättre terapi än att skapa. Det är nog ingen nyhet, jag tror att många har upptäckt det. I helgen insåg jag hur sant det är.

Vi åkte till stugan och medan min kära sambo jobbade och slet i stugan med att spackla och måla satt jag och Isabel i husvagnen och skapade. Precis som det ska vara eller? Två layouter blev det för min del, båda med material från det där fantastiska kitet jag fått av goa Ilona på Skaparlusten.
Det som inte är med i kitet på den här lon är primablommorna,
fjärilsbraden, bandet, spetsen och ovalen för anteckningen,
men nästan allt det där kan du hitta i Skaparlustens butik för
det mesta är köpt där eller har ingått i ett annat kit.


På den här layouten har jag bara lagt dit det stämplade
motivet som jag färglagt med Promarkers. För er som inte vet
finns även de på Skaparlusten, i precis alla färger skulle jag tro.
Chipboardblommorna ingår i kitet och dem har jag färgat först med
Color Box fluid chalks i en mörkrosa ton och sedan med
Color Box Bronze Pigment pad.

Stugan förresten. Det är riktigt kul att se förvandlingen nu. Golvet i rummet som en gång var kök är utbytt till ett fint gammaldags klickgolv, platsen för kaminen är kaklad med blekbeige kakel som också ser lite gammalt och nött ut, och bakom den kommande kaminen är det en vägg med tegelimitation. De övriga väggarna är också utbytta till nya gipsskivor och vi valde tapeter i helgen. Tim har målat alla lister och fönsterkarmar i gråblått, ton i ton med tapetens mönster. En säng/dagbädd/bäddsoffa och en garderob från IKEA finns på plats. Garderoben ska göras om lite så att det passar den gamla stil vi försöker få och det saknas några möbler samt kaminen förstås men nu börjar jag kunna se det hela framför mig och framför allt, planera det roligaste, nämligen textilier och möbler. Det kommer nog att bli riktigt snyggt tror jag. Det enda som grämer mig lite är att jag inte fotograferat hela processen, det hade varit ett roligt bildcollage. Kanske gjorde jag inte det för att det i början inte alls såg ut som om det någonsin skulle bli ordning i det rummet… eller i stugan över huvudtaget. Jag trodde nog att vi skulle behöva riva hela allt.

Nu är det bara köket kvar… och verandan… och uthuset… och trädgården… och lekstugan…

Och sedan kan vi faktiskt börja bo där!

7 kommentarer:

Anonym sa...

åå vad jag håller med dig! det är verkligen verkligen terapi att skapa! jag skulle behöva skapa så mycket mer än jag gör. Och vilka fantastiska alster du har fått till..underbara helt enkelt :)

Arvet sa...

SOm vanligt härliga layouter och vilka härliga foton. Du har en väldigt söt fotomodell men det vet du väl om! Gillar färgen på blommorna överst och det är värkligen kul papper att jobba med. Tack för titten och lycka till med fortsatta renoveringen. Vi väntar med spänning på lite bildbevis!
Kram Bi

Wildärtan sa...

Låter jättekul med stugutvecklingen!! Vilket underbart kit - det var från Skaparlusten va? Ljuvligt, ljuvligt...
Tack för tidigare kommentar, kan bara instämma i att det är skön terapi att scrappa/kortmaka...

Anonym sa...

Underbart tjusiga lo.s! =)

Ha det gott, kram

Lisbet sa...

Alltid lika roligt att titta in hos dig och se allt du har skapat sedan sist.

Snyggt som vanligt.

Jozebelle sa...

Det låter som ni har det väldigt mysigt i er stuga tycker jag!!!!

Härligt!

Fina LO har du fått till också!

Ulrika sa...

Läckra layouter! Gillar hur blommorna ser ut att komma upp ur vasen på den översta! Snygg bildserie på den nedersta. Urgullig svampfamilj.