tisdag 2 september 2008

Mumin och Saab
Stora månadskitet för augusti från Jommas damp ner hos mig för en vecka sedan och jag blev helt frälst. Vilket underbart kit, så vackra papper och så de där superhäftiga Black Magic papprena som är dubbelsidiga och kan rivas och sandpappras och användas på mängder med roliga sätt.

Jag använde min vågformade linjal och rev. Resultatet blev en skarp vågad kant i svart och en riven kant i rosa. Läckert va? I paketet fanns även ett ark med vinyldekorationer. Jättesmarta att dekorera med när man väl kommit på hur man gör, tyvärr tog det mig ett tag att göra det men så har jag absolut ingen som helst talang för att följa instruktioner, vilket är ett plus att kunna i det här fallet.

Vinyldekorationerna förresten… blommorna påminde mig lite om blommorna jag klippte ur och klistrade på min första bil – en SAAB V4. Man kan väl säga att det var den första sak jag någonsin altrade. Jag gissar att det bara är en bråkdel av mina läsare som kommer ihåg hur de såg ut, men jag kan försvara mig med att de var gamla redan när jag köpte den. Den såg ut som en groda från 50-talet, var gul och svart och hade rattväxel. En sommarnatt på väg hem från Malibu, som då var ett diskotek beläget på Skara sommarland, blev jag stoppad av polisen. Jag var givetvis nykter, körde lagligt och hade betalat skatt. Jag var också ensam på vägen i en gammal SAAB dekorerad med svarta blommor.

Varför stoppade ni mig ville jag veta.
Svaret blev: Du såg ut som en av våra stammisar… Jag tror säkert att de hade många stammisar i blommiga bilar på den tiden… Eller inte.

Nu tänker ni väl förstås att det är typiskt att jag av alla hade en blommig bil, men jag kan meddela att på den tiden var jag inte så värst blommig vad jag kan påminna mig…

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jättehärlig och vilken nostalig med mumin

Emma sa...

En sådan härlig LO!! Kortet, upplägget, färgerna...och naturligtvis dina alltid lika välarbetade och detaljrika dekorationer.
Kul historia med din Saab :-) Ni måste ha varit väldigt söta, där ni puttrade fram...den ena alldeles blommig, och den andra inte fullt så blommog - än...:-)

Anonym sa...

Åh - var får du alla snygga spetsar ifrån? Älskar den dr gammelrosa/vita!

Susanne sa...

Detaljernas drottning, det är vad du är. Du gör så himla mysiga Lo'er.

Anonym sa...

Jag tror jag minns var Malibu låg, sen när jag var barn och vi var på sommarland och badade och åkte varmkorv! ;)

Läckra papper och underbar LO som vanligt... ;) Imponerad av att du alltid får till det!

Ha det gott!

*kram*

Lilo sa...

Wunderbar!!! Så fin! Jag skulle vilja krama Mumintrollet så där! Vi får åka en Siljakryssning så får du fota mig när jag kramar Mumin.

Anonym sa...

Mmmmm vilken fin layout!
Vet du vad???? Jo, jag har scrappat efter en av dina skisser... Kika in på min blogg så får du se! :)

Cecilia sa...

hejsan.vilka läckra papper.och din LO är så fiin.kram och sköt om dig

Jozebelle sa...

Jo då jag minns SAAB V¤:orna vi hade sådn när jag var liten och jag körde den själv när jag var 25 till och från ett sommarjobb i "Molkom" strax utanför Karlstad. Så jag minns den, vi kallade den skorpan jag och kompisen! Men hua, den hade väldigt dålig broms så jag var så nöjd med att ställa den ifrån mej! Mumin gillade jag aldrig som liten...inte så mycket nu heller...

Men LO var mysiga båda dina och Isabels!