torsdag 21 augusti 2008

Skaparlusten igen!

Jag inbillar mig själv att jag har en egen stil när det gäller att scrappa. Lager på lager, milda färger, mycket dekorationer. Även om min stil kanske inte är helt uppenbar för andra så vet jag själv exat vad som ”är jag”. Det finns saker jag aldrig skulle använda, layouter som jag beundrar hos andra men som jag själv aldrig skulle kunna efterapa. De är helt enkelt inte… jag. Inte Moma.

En av de stilar jag beundrar mest är den avskalade, enkla, stilrena, nästan grafiska stilen som så många är duktiga på. Det händer då och då att jag försöker efterapa den men jag lyckas sällan… Kanske har jag lyckats den här gången? Möjligen har jag bara skalat av min egen stil. Döm själva.Så fort jag såg pappret som låg i Skaparlustens augusti månads kit tre från Creative Imaginations / Christine Adolph blev jag kär. Detta papper är så vackert, så gudomligt underbart att jag helt enkelt inte kunde släppa tanken att skära ut mönstret – en av mina favorittekniker. Kruxet var bara att när jag väl gjort det så tycktes det plötsligt omöjligt att göra annat än att sätta den urklippta blomman på ett svart cardstock och bara låta det sitta där, helt utan foton, dekorationer eller något annat som skulle kunna konkurrera ut skönheten hos mönstret.

Men… man kan ju knappast visa upp en dt-layout bestående endast av en urklippt blomma så foton fick det bli. Och bara för att Ilona skickat med helt underbara dekorationer i kitet så satt jag länge och försökte få med dem. Alla, en, två… Jag flyttade och ändrade, lade till och tog bort. Jag använde chipboardsfigurerna tillsammans med det nya superfiffiga bazzillpappret som på baksidan är självhäftande, jag klistrade på de vackra blingstenarna och pärlorna…

Till slut var jag dock tvungen att inse det uppenbara. Hur vackra och fiffiga dekorationerna än var så fick de helt enkelt vänta till nästa projekt. Den här layouten var bara tvungen att domineras av pappret och fotona. I just den ordningen, trots att det i grunden bryter mot alla mina föresatser när det gäller scrappandet, nämligen att fotot är det viktiga på layouten.

16 kommentarer:

Lilo sa...

Enkelt och fint! Jag brukar ha svårt att lyckas jag med. Gjorde ju ett försök och bad Silwerstar om ett ärligt svar vad hon tyckte och hon ansåg att jag skulle göra som jag brukar istället... ha ha ha.. Men du har lyckats! Läckert! Fast du skulle kunna plutta dit några knappar. ;)

Carola sa...

Jag tycker du har lyckats så bra med denna lo. Den är enkel, stilren, snygg och ändå du. Bra jobbat tjejen!

Anonym sa...

Jag gillar den skarpt! =) Vill passa på att tipsa om en tävling hos mig, så kika in! =)

Ha det gott, kram

Ulrika aka LillBlomman sa...

Jag tycker att den är suuuperläcker!! Eftersom du har flera foton tycker jag att de tar plats även om blomman är stor! Tack för titten! Kramen!

Sanna F sa...

Jätte fin layout hur som helst!!!

Lisbet sa...

Håller med dig - en så vacker blomma. Måste vara pilligt att klippa ut men väl värt det. Snyggt som få...

Wildärtan sa...

Jag tycker att du gjort "din" Lo lite ovanlig för att va du, men har definitivt lyckats!
Kram på're.

Jozebelle sa...

Ja, du fick till det grafiska och glömde ändå inte din stil i form av blomman som blir så där "lagom" Moma i det rena.

Anonym sa...

JAg tycker du lyckats alldeles utmärkt. Den är jättejättefin =D

MissMian sa...

Snyggt!!!!! Gillar massor!!

Helena sa...

Det lyckades du ju jätte bra med..

Anonym sa...

Jag tycker att LOn är helt underbar i sin avskalade men ändå färgstarka och kontrastrika enkelhet. Snyggt jobbat! Är det inte härligt att bryta mot "sin" stil?

Ejris sa...

Vackert!!!
jag skapar inte alls just nu...ska ta tag i mina saker så ajg hittar runt i röran först....sen...
kram

Jag... sa...

Tycker den är fin och att du har lyckats jättebra, även om jag själv inte tilltalas av det grafiska lika mkt som det "momiska" :-)

Kram på dig!

Monica sa...

Ja, jag älskar din romantiska stil, men det här är precis som du beskriver det; rent och avskalat. Men jag tycker visst att fokus är på fotona trots den vackra blomdekorationen!

Malin sa...

Det är så kul att se att den här layouten är precis lika underbar som dina andra romantiska moma layouter, även om den är stilren så känns den så mjuk å härlig, du lyckas då med allt!! :)
kram Malin