söndag 22 juni 2008

Fjärilshuset

Jag har verkligen haft ett sanslöst sug efter att kunna få använda den här bloggen på det sätt jag alltid gjort. Det är så skönt att äntligen kunna göra det! Äntligen kan jag göra mina harmlösa inlägg, skriva strunt om dagen som varit och visa bilder jag tagit. Vilken lycka!!!

Jag var bara tvungen att skriva det en gång till.

Tänk ändå… vi tar tryck- och yttrandefriheten som självklar och de flesta av oss får, som väl är aldrig, anledning att ens försöka föreställa sig hur det är att inte kunna yttra sig så som man själv önskar, när man önskar och var man önskar… givetvis inom de lagliga gränserna. När man sedan plötsligt hamnar i en situation där ens skriva ord används för att göra tillvaron ohållbar, helt utan hänsyn till de skriva ordens (och bildernas) innebörd, så får man utan tvekan en liten insikt i hur livet kan te sig för människor som lever i länder där tryck- och yttrandefrihet inte existerar.

Föreställ er livet som det kan te sig i en Kafka-roman. Ingenting är längre vettigt, inget följer givna regler och ger de reaktioner man förväntar sig. Man formligen slår knut på sig själv för att bli ”omtyckt” och effekten är, oavsett vad man gör, det motsatta. Fast man kan förstås aldrig riktigt förutse effekten för man gör ju allt i tron att äntligen vinna gillande. Det man tog för givet är plötsligt inte giltigt.

Jag är så oerhört lycklig och tacksam för att jag nu… förhoppningsvis… är på väg ut ur Kafkaromanen och på väg till ett mer normalt liv. Åtminstone tillfälligt.Vi har faktiskt aktiverat oss idag med. Den här gången var vi i Hagaparken och besökte Fjärilshuset. Trots att jag varit bosatt i Stockholms län i närmare drygt sex år nu så var det ändå första gången vi var där och eftersom tiden rann ut innan vi sett allt kommer vi garanterat återvända. I sommar kommer vi att turista i Stockholm med omnejd så ofta det går, och jag lovar att turister är vi. Med andra ord så mottages alla turisttips tacksamt.

Jag tänkte roa er med några foton från Fjärilshuset, trots att jag egentligen är ganska missnöjd. Jag trodde jag hade fått med mig betydligt fler bra foton hem än jag hade.Förresten… håll en liten tumme för mig imorgon. Då börjar jag mitt nya jobb och ska dessutom börja åka pendeltåg igen!!!

9 kommentarer:

Joy for Health sa...

Vackert och helt fantastiskt!! Och dessutom är jag såå glad att du kan skriva som du gjort förr igen :)

Jozebelle sa...

Men då kanske ni ska hänga med mej och tjejerna när vi åker till Fjärilshuset i sommar...jag har heller algdrig varit där!!! Ska bli kul tycker jag, Hasse har varit där och är inte så begeistrad!!! Därför åker vi den veckan när han börjat jobba igen, vi får något att göra och han behöver inte följa med...smart va'?

Vilka fina foton!!!!

Kramizar i massor

Psst Vad skönt att du kan börja använda bloggen som du vill igen

Jozebelle sa...

Lycka till imorgon också, det kommer gå bra, ska du se!!!!

Ewa sa...

Vilka fina foton! Måste nog också försöka ta mig dit när jag kommer till Stockholm nästa gång.

Anonym sa...

Visst är det mysigt där! Har iof inte varit där på 5 år så det har väl säker ändrats lite men vill verkligen försöka komma iväg dit i sommar.
Resemål i sthlm tips - Dalarö. Jättemysigt en solig sommardag. Och så kan man ta färjan ut till tex Ornö.
Sen tycker jag Nynäshamn är jätte mysigt på sommarn. Gå en promenad längst vattnet o sen käka lunch på fiskrökeriet i hamnen.

...Fjäderholmarna. Mysigt men det är rätt dyrt där så picnik är bra, plus att det gör det lite extra mysigt. =)

Malin sa...

Men hjälp vilka vackra foton, både dessa å de nedanför ser ut att komma från en naturbok!!!

Hade lite hybrid frågor så då tänkte jag att du måste vara den bästa att fråga, jag älskar verkligen dina layouter för prima, så underbara!!!
Precis som alla andra av dina LO:s :)

Har hittat en del grejer på Prima hybrid som jag skulle vilja använda, lite alfabet och swirls, måste man ha PS för att kunna öppna
grejerna eller räckr det med... eller ja vad behöver man?

Tack för att du inspirerar så mycket!
♥-Malin

Tezzan sa...

Det är ju alldeles fantastiska foton... Älskar verkligen det näst sista, så vackert...

Laila sa...

Det är så otroligt vackra foton du tagit! det är inte så lättfotat där inne ändå som man skulle kunna tro...

Lycka till nu med ditt nya jobb. Å kanske syns vi på pendeln... ;-)

Wildärtan sa...

Du har verkligen höga krav på dig själv - korten är fantastiska!
Kram