onsdag 18 juni 2008

Dagens stora och små händelser

Idag har jag gjort sista dagen på mitt nuvarande jobb! Nu ska jag vara tjänstledig i sex månader och på måndag börjar jag mitt nya jobb som jag verkligen ser fram emot. Det känns både spännande och roligt att få en ny utmaning. Att jag nu kommer att jobba heltid som informatör är ett stort plus. Det är trots allt mitt yrke och det jag trivs bäst med.

Det enda jag inte ser fram emot är att börja åka pendeltåg igen men jag får helt enkelt hitta på en lämplig sysselsättning. Tim säger att det kommer nya, pyttesmå, datorer på marknaden till hösten, perfekta att ha med på resor. Tror minsann att jag ska investera i en sådan. Enda kravet är att den ska vara rosa. Gissa om det kommer att bloggas en del då?

För övrigt har den här dagen bjudit på fyraårskontroll och barnmorskan kunde konstatera det jag redan visste. Vi har ett helt perfekt barn som kan gå på planka, trä pärlor, räkna, rita och alla färger dessutom. Räkna förresten. Den lilla damen blev en aning besviken när hon bara behövde räkna till tre. Hon kan räkna till tio på engelska så räkna till tre på svenska är ingen direkt utmaning.

Vad jag däremot inte visste är att det inte är något fel varesig på hennes syn eller hörsel. En liten aning förvånande för hittills har hon då aldrig lyckats hitta något jag bett henne leta efter, eller ens ta upp alla sina leksaker från golvet. För att inte tala om hur illa hon hör… fläckvis.


Dagens skratt måste jag också bjuda på. Två stycken faktiskt.

Igår står Isabel i badkaret och jag duschar henne. I normala fall badar hon men just igår blev det en snabb dusch. Helt plötsligt säger hon förundrat:

”Titta mamma, jag har fått berg!”

Jag tittar och ser…

Gåshud.

”Ja men titta du har fått gåshud” svarar jag henne.

Idag före badet klädde hon av sig och av någon anledning hamnade vi alla i sängen och busade en stund. Hon var naken och givetvis fick hon gåshud varvid jag säger;

”Men titta du har fått berg igen”.

”Nä, det heter gåshud mamma”.

Klokt barn det där.

Det andra skrattet är på min bekostnad.
Är det någon som testat att hälla socker i potatisvattnet istället för salt?
Det har jag…

Jag kan berätta att potatisen blev söt. Och väldigt god, men smakade apa tillsammans med fiskbullarna…

Undrar om man inte kan hitta på något med det där… en ny typ av efterrätt?

Kanske inte så innovativt som att ha grillkrydda på pannkakorna (som en bloggvän till mig lyckats med) men ändå en bra början. Jag ska fundera lite, vem vet, kanske jag återkommer med ett recept.

7 kommentarer:

Anonym sa...

hejsan i sommar värmen.kikar in och tjoar ett snabbt hej innan jag far ner till landet igen.är bara hemma i 6 timmar för att plocka lite på jobbet och annat fix och trix.saknar er alla och jag önskar dig en fantastisk sommar.vi ses i augusti då jag kommer hem igen..kanske lite tidigare om scrapsjukan blir alldelse för svår.kramar cecilia

Lilo sa...

Vet du inte att sötpotatisen redan är uppfunnen? ;) Att Isabel är smart är inte förvånande, med sådan smart mamma och smart pappa och för att inte tala om supersmart extramoster kan hon inte bli annat!

Joy for Health sa...

Ja, nog är Isabel smart allt :) Jag skrattade gott när jag läste och kunde inte låta bli att le stort, så sött :)

Laila sa...

Det är konstigt det där med barn. *kliar mig i huvudet* Fredrik har också alltid klarat dom där kontrollerna. Men här hemma finkar vare sig hösrel eller synen... :-\

Lycka till nu! Du är värd det!
Ha dessutom en jätte skön midsommarhelg

Ewa sa...

*fniss* ser fram emot receptet;)

Anonym sa...

låter som nått som vi gravida skulle kunna få för oss att de är de godaste som finns, sockrade potatisar eller kryddade pankakor :-D

Ellinor sa...

Min pappa tog en gång cayennepeppar i stället för kanel på risgrynsgröten... =)