onsdag 28 maj 2008

Bandförvaring

Jag kan aldrig enas med mig själv hur jag ska förvara mina band. Å ena sidan är jag ganska lat och vill att det ska vara enkelt att hitta band och enkelt att lägga in eftersom jag inte direkt sällan handlar band. Å andra sidan så tycker jag att det är så kul när det är ordning och reda på banden så att de alla syns.Eftersom jag har så svårt för att bestämma mig för vad som är bäst har jag tre olika förvaringar.Det här är den nyaste förvaringen. Länge hängde jag vara banden över det blåa snöret men sedan såg jag de här små pappersgrejjerna och tänkte att det säkert underlättar så jag satte mig en lördagseftermiddag och klippte och klippte tills jag hade ont i händerna. Isabel hjälpte gärna till. Egentligen ska man hänga de här på ringar och sedan på krokar på väggen. Jag kan ju säga så här att när jag gjort alla papperslappar hade jag ingen ork att sortera dem på ringar. Men ringarna är inhandlade.

Jag måste också erkänna att jag är tveksam till om det här systemet är så mycket bättre än det jag hade tidigare, med banden som bara hängde på snöret.

Detta är också ett system jag såg i någon tidning. Banden är hopvirade och nerpillade i ett cdlock så att ändan hänger utanför, och staplade i ett billigt cd-rack. Fördelen är att det är snyggt och alla band syns, vilket passar mitt ordnignssinne. Nackdelen är att det är alldeles för pilligt att pilla banden upp och ned ur cd-locket.

Så här hade jag alla band från början (om man bortser från perioden när jag hade dem på bobiner i samlingsaskar). Nu är det bara spetsen som är kvar, men jag vet inte om denna förvaring inte ändå är bäst kanske. Både lätt att sortera, lätt att hitta och ordningssamt. Om man borser från trulsarna som gärna bildas i de små lådorna. (Prylskåpet är inhandlat på CO)


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte alltid lätt att hitta rätta förvaringen...känner igen mig. Jag provar mig fram och just nu virar jag ihop dem och har de i små plastlådor. Får se hur länge det känns bra...

Ha en bra dag!
//Eivor
www.eivor.blogg.se

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.