måndag 28 april 2008

Torekällberget

Jag fick hela BG:s Sugared serien att leka med för ett tag sedan av Ilona på Skaparlusten. Trots att jag själv valde den serien så var det en utmaning att scrappa papprena. De är så vackra att de ställer höga krav på resultatet.

Dubbellayouter gjorde jag nästan undantagslöst när jag var nybörjare men de senaste åren har jag knappt gjort några. Inte för att jag inte alltid sitter med ett antal kort för många som jag får sortera bort när jag gör enkelloer utan mest av lathet. En dubbellayout ställer högre krav på eftertanke och tar lika lång tid som två enkelloer (vilket är ganska rimligt iof).

Jag tror fler än jag tycker att det är svårt med dubbelloer så jag tänkte vara lite av en besserwisser och dela med mig av två tips jag har.

1. Gör inte en dubbel om du inte verkligen är sugen på att göra en dubbel. Man måste vara motiverad för att övervinna det naturliga motståndet (om man är minsta lik mig).
2. Om du nu trots allt beslutat göra en dubbel, se de två sidorna som en helhet. Gör man inte det blir gärna resultatet två enkelloer som matchar varandra. Vilket absolut inte är fel eller sämre i sig, men kanske inte poängen med en dubbellayout.

För övrigt kan jag berätta för er att även den här layouten är en hybrid. De söta små djuren är från ett digitalt kit av Kay Miller. Jag älskar hennes kit som alltid är fyllda av så här vackra små figurer.

En annan sak jag älskar är alla dessa biljetter som är så inne nu. Den som sitter på den här layouten har jag gjort själv.




Bilderna är klickbara - Please klick on the images for bigger version!


I got these gorgeous BG Sugared papers from Ilona at Skaparlusten to play with and even though they are beautiful, they were somewhat of a challenge to scrap.

When I started scrapbooking I always did double layouts. Now, I´m sure its been years since my last layout. I´ve gone lazy. I simply need to think harder to make a double and it also takes twice as much time as a single layout. Which makes sense…

Anyway, I thought I´d offer two tips for those of you who, like me, find it hard to make a double layout.


1. Don’t make one unless you really want to. A double layout needs good motivation.
2. If you decide to make a double, treat it as a single layout when you plan it, as if it was one really big page. That way, you won’t end up with two single layouts that just match each other. Which isn´t wrong in any way but perhaps not the point with making a double.

Buy the way. This layout is also a hybrid. I used one of
Kay Millers kits to cut the animals from. I love her kits!

I´m also a bit proud about the ticket that I made. I love tickets ;)

7 kommentarer:

Anonym sa...

hihihi, så underbart härlig LO, så full av liv och bus! Jättemysiga figurer oxå! Ska komma ihåg dina tips om jag nu mot all förmodan vågar mig på en dubbel (jag som inte ens gjort en stor 30'30 LO någon gång... ;)) Ha en bra vecka!

Helena sa...

Lite annorlunda för att komma från dig, men den är superfin.
Ser ut att ha varit en underbar dag.

Alexandra Lindgren sa...

den såg inte riktigt ut som dina andra LO's, spännande. den var jättefin verkligen. Dina tips ska jag ha i åtanke den gången jag vågar prova mig på en dubbel :)

MissMian sa...

Åh så snygg! Jag gjorde ett par dubblr precis i början när jag scrappade men sedan dess har jag inte gjort någon.

Lilo sa...

Nu fick jag dåndimpen igen, måste nog ta mig till sängen. Det här är fööör fint för mig att klara av så här sent. ;)

Jozebelle sa...

Jag har inte några problem med att göra dubbelLO utan har haft svårare att bara göra enkla, det svåra är att välja vilket av alla kort jag vill ha med!!! *ler*
Men jag har fått lite träning nu.

Håller med de andra om att det var väl ingen LO som vi är van vid att du gör men oväxling är aldrig fel...ska kika lite närmare (läs; med lupp) på din Lo nu!!!

Kramizar Ann-Marie

Anonym sa...

Underbar layout!
Så många fina detaljer!

Ser framemot att få se ditt Stora projekt!

KRam
Mette